زمان تعویض واسکازین یا روغن گیربکس را بدانید1
گیربکس خودروhttp://emdadsos..com
بهترین زمان تعویض واسکازین یا روغن گیربکس چه زمانی است؟ این سوال برای افراد زیادی پیش آمده است و برخی افراد هنوز نمیدانند که واسکازین یا روغن گیربکس نیز تاریخ انقضا دارد و باید آن را در موعد مقرر تعویض کنند. روغن گیربکس یکی از مهمترین مایعات در بخش گیربکس است که حتما باید در بررسیها و سرویسهای دورهای در نظر گرفته شود. همچنین کارایی گیربکس رابطه مستقیم با واسکازین دارد، بنابراین اهمیت این مایع از قبل بیشتر میشود.
چرا باید واسکازین را تعویض کنیم؟
emdadsos.comواسکازین
گیربکس از مهمترین بخشهای خودرو است که اگر خراب شود یا با اختلال مواجه شده باشد، عملا خودرو از کار میافتد. بنابراین باید راههای پیشگیری از خرابی این بخش از خودرو را بدانیم تا از بروز خرابی در آن جلوگیری کنیم. یکی از این راهها تعویض به موقع واسکازین است که به آن روغن گیربکس نیز میگویند. این روغن برای جلوگیری از افزایش استهلاک و بهبود عملکرد استفاده میشود که سلامت گیربکس و قطعات وابسته به آن را تضمین میکند.
شاید تعجب کنید، اما برخی رانندگان اصلا نمیدانند که گیربکس نیاز به روغن دارد و باید در مدت مشخصی این روغن را تعویض کنند. همین امر نیز باعث رها کردن جعبه دنده به حال خود شده و بعد از مدتی با مشکلات خرابی و اختلال در این بخش مواجه میشوند. برای تعویض واسکازین نیز باید از یک روغن با کیفیت استفاده شود که طول عمر استاندارد را دارا باشد. معمولا روغن گیربکسهای کم کیفیت یا بی کیفیت در مدت زمان کوتاه خاصیت خود را از دست میدهند و باعث ایجاد دردسرهای زیادی برای صاحب خودرو خواهد شد.
بهترین زمان تعویض روغن گیربکس چه موقع است؟
معمولا زمان تعویض هر روغن گیربکس با یکدیگر فرق میکند و دلیل این تفاوت نیز معمولی و اتوماتیک بودن جعبه دنده است. تعیین کننده زمان تعویض گیربکسهای دستی دیسک، کلاچ و نحوه استفاده راننده از جعبه دنده است. عمر مفید دیسک و صفحه کلاچ در صورت استفاده درست و استاندارد راننده بین 65 تا 80 هزار کیلومتر است. بعد از طی کردن این مسافت پیشنهاد میشود که حتما واسکازین یا روغن گیربکس تعویض شود تا مشکلی برای جعبه دنده رخ ندهد. معمولا بعد از این مسافت دیسک و صفحه نیز تعویض میشود تا عملکرد خودرو با کاهش روبرو نشود.
نشانههای زمان تعویض واسکازین چیست؟
برای اینکه بتوانید زمان نسبی تعویض واسکازین را بدانید، باید با نشانههای آن آشنا باشیم. اولین نشانه که مهمترین آن است، رنگ روغن گیربکس است که از رنگ طبیعی ابتدایی خود فاصله گرفته. به طور مثال اگر روغن در ابتدا به رنگ سیاه بوده است و حال به رنگ روشنتری مانند قهوهای تغییر کرده است، نشانه این است که باید روغن گیربکس را تعویض کنید. دیگر نشانه تعویض واسکازین یا روغن گیربکس که توجه شما را نیاز دارد، فرا رسیدن تاریخ انقضای روغن گیربکس است که با طی کردن مسافت به آن میرسد. زمانی که واسکازین به اتمام طول عمر خود نزدیک میشود، ایجاد صداهای غیر طبیعی در زمان تعویض دنده و سفت شدن دنده را خواهید دید.
تعویض واسکازین گیربکس اتوماتیک
همانطور که میدانید، استفاده از گیربکس اتوماتیک بسیار ساده است و کار راننده نیز برای رانندگی آسانتر میشود. اما تعمیر و نگهداری از این جعبه دندههای بسیار سخت است. واسکازین یا روغن گیربکس یکی از مواردی است که کارایی گیربکس کمک زیادی میکند و عملا اگر روغن نباشد یا خراب شود، عملکرد و کارایی جعبه دنده نیز با اختلال روبرو خواهد شد. در درون گیربکس چرخدندههایی وجود دارد که باید در نرمترین و راحتترین شرایط کار کنند که واسکازین این شرایط را مهیا میکند.
دیگر همه میدانند که گیربکس یکی از بخشهای اصلی خودرو است و معمولا باید در بهترین شرایط ممکن کار کند که وظیفه راننده است تا از این موضوع مطمئن شود. استفاده از روغن گیربکس باعث میشود که سطح اصطکاک تا حد چشمگیری کاهش یافته و طول عمر گیربکس بیشتر شود. طول عمر گیربکس اتوماتیک نزدیک به 60 هزار کیلومتر است که بعد از طی کردن چنین مسافتی باید اقدامات لازم برای گیربکس انجام شود، اما اگر در 36 ماه یا 3 سال نتوانستید این مسافت را طی کنید، باز هم باید تعویض واسکازین را با توجه به زمان در نظر بگیرید.
سخن پایانی
در این مطلب از وبلاگ روانکاران با شما کاربران گرامی همراه بودیم و سعی کردیم بهترین زمان تعویض واسکازین یا روغن گیربکس را بگوییم. همانطور که متوجه شدید، گیربکس یکی از مهمترین بخشهای خودرو است که رسیدگی کردن از آن یکی از واجبات نگهداری از خودرو میباشد. بنابراین بهتر است با راههایی که پیش رویتان قرار دادیم، به خوبی از گیربکس خودروی خود مراقبت کنید تا هم از ایجاد هزینههای جانبی جلوگیری کرده و هم طول عمر خودرو را افزایش دهید. اگر نمیدانید که چطور روغن گیربکس را تعویض کنید، حتما این کار را به یکی از متخصصان بسپارید.emdadsos.com
مقالات خودروتسمه